Tio fördelar med hamam handduk

Tio fördelar med hamam handduk

Visste du att det finns minst tio fördelar med att använda en hamam handduk istället för frotté? Förutom att hamam handdukar kräver mindre bomull vid produktion så har hamam handdukar flera, väldigt praktiska, fördelar. 

1. De väger lite vilket gör dem idealiska att ha med på solsemester. 

2. Hamam handdukar torkar minst 5 gånger snabbare än frotté. 

3. De kan med fördel användas som pläd och filt. 

5. De är otroligt högabsorberande. 

6. De är vackra och perfekta som gåvor. 

7. Hamam handdukar passar superbra att knyta runt som en sarong. 

8. Hamam handdukar blir rena i 40 grader. 

9. De har en historia som sträcker sig cirka 600 år tillbaka i tiden - med andra ord en riktigt fin produkt. 

10. Våra hamam handdukar vävs av OEKO-TEX certifierad bomull vilket gör dem till ett bättre alternativ. 

 

Det är många som undrar vad en hamam handduk är egentligen och hur de skiljer sig från vanliga frottéhanddukar. Skillnaderna är många och det är två helt olika produkter. En hamam handduk har för det första ingen ögla och detta beror på att den är tunnvävd. En ögla belastar tyget och där öglan sitter kan det bli ett stort hål. Jag använder klämmor av olika slag istället för ögla och det blir både vackert och praktisk.

 

En hamam handduk är vanligtvis stor, cirka 160*90 cm och väger mycket mindre än en frottéhandduk. Våra tunnaste hamam handdukar, Linea och Cabana är supertunna och passar även perfekt att använda som sarong på stranden. Hamam handdukar är slätvävda vilket innebär att sanden (eller gräset om man är på picknick ute i det gröna) inte fastnar på den. Detta är en stor fördel för vem vill kånka hem med en massa sand… Ordet hamam handduk beskriver handduken väl - de har nämligen använts i hamam bad i flera hundra år just för att de är lätta att knyta runt som sarong, torkar snabbt och absorberar fukt mycket bra. Det egentliga ordet för hamam handduk är Peshtemal (Turkiet) eller Fouta (Morocco).

 

En annan stor skillnad är att hamam handdukar vävs enligt gammal tradition som går i arv, från generation till generation. Handduken är slätvävd och hos oss hittar man både enfärgade och flerfärgade i härliga, medelshavsinspirerade mönster. Förutom att hamam handdukar är vackra att se på, är de mycket praktiska då de passar att använda som pläd, bebisfilt, badlakan, yogahandduk, sarong med mera.

 Spana in alla våra vackra hamam handdukar på shoppen och tveka inte att höra av dig om du har frågor och funderingar. 

//Merih

 

Äldre inlägg
Nyare inlägg
Back to top

Varukorg

Jag känner väldigt tom just nu.

Handla nu